Het einde van ZooSite

Het einde van ZooSite


By Zoosite - Posted on 13 Mei 2018

Beste bezoekers,

Zoals jullie misschien al gelezen hebben in de uitslag van de ZooSite Awards 2018 was dit het laatste jaar dat ZooSite deze zal uitreiken. We hebben veel vragen gekregen naar de reden hiervoor en we willen deze graag beantwoorden.

Het kan jullie bijna niet ontgaan zijn, ZooSite bestaat dit jaar 15 jaar! Wie had dat gedacht toen dit alles werd opgestart door Davinia en Mark. Het team achter ZooSite groeide snel, mensen zijn gekomen en gegaan (zelfs de oprichters) en door vele uren inzet groeide de informatie-zijde van ZooSite uit tot wat het nu is. Mensen weten ons en de dierentuinen te vinden en dat laatste was ons doel. Toen ZooSite begon was er geen plek waar de dierentuinen van de Benelux op één site bij elkaar stonden. Wij denken dat velen het bestaan van een aantal van die dierentuinen niet eens wisten. We zijn blij dat wij zoveel jaar vele mensen, meer dan een miljoen unieke bezoekers per jaar!!!, de goede kant op hebben kunnen sturen. Levens veranderen en helaas hebben we niet meer voldoende tijd om de site bij te houden zoals deze, en de dierentuinen, verdienen. We hebben wat moois bereikt waar we trots op zijn en dat zullen we nooit vergeten. Eind dit jaar zal de informatiekant van ZooSite stoppen.

We zijn in 2007 met de ZooSite Awards gestart om de dierentuinen, waar onze website over gaat, in het zonnetje te zetten en onze waardering voor hun dagelijkse harde werk te uiten.

 We hebben dit nooit met een commerciële insteek gedaan, het kostte ons veel geld en tijd, maar hoe mooi is het dat veel dierentuinen er nu trots op zijn om zo'n glazen award van ons in de kast te hebben staan? Dat is onze beloning en hield ons elf edities lang gaande. Dat er ondertussen ook andere awards zijn gekomen (en soms ook al weer gegaan), so be it, wij weten waarvoor wij het deden en zijn trots op wat we bereikt hebben.

We zijn mee gaan doen aan de EAZA campagnes, waarmee we mooie bedragen hebben opgehaald voor diverse projecten. We hebben dagenlang in dierentuinen gestaan met spelletjes, educatie en soms ook met dieren ter ondersteuning van het verhaal. Als hoogtepunt we hebben we zelfs een sponsorrace gedaan in de vorm van de zeer gestoorde, maar oh zo leuke, Carnivore Carchase waarin we zeven dierentuinen op één dag bezochten om alle verblijven die dieren uit die campagne huisvestten op de foto te zetten. Het waren mooie dagen, maar helaas kwamen we tijd te kort om het vol te kunnen blijven houden.

We hebben vele meetings georganiseerd, meetings van een dag, meerdaagse meetings, en zelfs Halloween meetings. Het was altijd een feest en vaak met geweldige rondleidingen en ontmoetingen. We hebben ons tienjarig bestaan uitbundig gevierd in Diergaarde Blijdorp en nu zijn we bij onze 15e verjaardag aangekomen. We willen dit feestje graag met jullie vieren in GaiaZOO, een dierentuin waar wij door de jaren heen een fijne band mee hebben opgebouwd en we verheugen ons dan ook op een gezellige dag met een rondleiding van Tjerk ter Meulen in deze prachtige, zeer gastvrije zoo. We zouden het leuk vinden als je mee gaat! Meer info: http://www.zoosite.nl/site/community/meeting/voorjaar2018/inschrijfformulier
Is dit onze laatste meeting? Dat ligt voornamelijk aan jullie...

Het forum is altijd de ruggengraat van ZooSite geweest. Hier ligt ons begin, en, zoals we altijd hebben gezegd, geen ZooSite zonder forum. Het forum kan echter wel bestaan zonder de informatie-zijde van ZooSite, daarom laten we dit jaar de website los, maar zal het forum doorgaan, uiteraard wel gewoon op http://www.zoosite.nl We hebben veel meegemaakt op het forum, we hebben pittige discussies gevoerd, we hebben geboortes, overlijdens en heroïsche verhalen uit de dierentuinen met elkaar gedeeld. We zijn, nooit expres, een aantal keer opnieuw begonnen. Er waren leden die het bloed onder onze nagels vandaan haalden en waarschijnlijk op hun beurt ons bloed wel konden drinken. We hebben momenten gekend dat we de handdoek in de ring wilden gooien, maar zelfs toen het forum letterlijk in elkaar stortte hebben we doorgezet en nu, 15 jaar later, zijn we hier nog. Waarom? Omdat het forum een mooie kant heeft: het is een plek waar mensen samen kunnen komen om hun hobby, nieuwtjes, verhalen, foto's, en (foto)verslagen te delen en waar vriendschappen gesloten worden. Het is ook een plek waar je informatie terug kan vinden en niet zoals op sommige social media twee minuten later het bericht al kwijt bent waar je net naar keek. Zolang er behoefte is aan een plek als het ZooSite forum, zolang het forum blijft werken en zolang jullie het een gemoedelijke plek houden om te komen, zullen wij het forum laten bestaan.

Voor jullie allen, huidige, voormalige, stille en actieve leden en bezoekers, bedankt voor jullie bijdrages aan onze gezamenlijke hobby. ZooSite