Dierenrijk

Dierenrijk


Dierenrijk zoekt enthousiaste vrijwilligers!

Nuenen, vrijdag 15 december 2017 - Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gedreven team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife verschillende rondleidingen, kinderfeestjes en themadagen in het park te organiseren. Vrijwilligers van Stichting Wildlife verzorgen onder andere de interactieve 'Toer de Voer' in het park.

Opleiding

Zeehondje geboren in Dierenrijk

In Dierenrijk is vanochtend een zeehondje geboren! Moeder Doka en haar kleine maken het goed, al is de eerste periode altijd spannend. Het jong heeft inmiddels al gezoogd, maar moet dit goed en regelmatig volhouden.

Hoera! Voor het eerst is er een lynx geboren in Dierenrijk!

Nuenen, dinsdag 13 juni 2017 - In Dierenrijk is er voor het eerst een lynx geboren! Het jong is al eventjes geleden geboren maar moeder Anne verstopte haar kleine de eerste dagen heel goed. Inmiddels laten Anne en de kleine lynx zich wat vaker zien. De verzorgers hebben ook al wat dichterbij kunnen komen en ontdekt dat het om een vrouwtje gaat.

Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Nuenen, maandag 28 november 2016 - Dierenrijk is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met het team van vrijwillige gidsen van Stichting Wildlife rondleidingen, kinderfeestjes en de dagelijkse Toer de Voer te organiseren.

Pasgeboren chimpansee heet Kibibi!

Nuenen, woensdag 23 november 2016 - De babychimpansee die Dierenrijk precies een week geleden mocht verwelkomen heeft de naam Kibibi gekregen, wat 'kleine dame' betekent in het Afrikaans-Swahili. Meer dan 500 dierenliefhebbers stemden de afgelopen dagen op de website van Dierenrijk op hun favoriete naam voor de chimpansee.

Dierenrijk blij verrast met geboorte chimpansee!

Nuenen, woensdag 16 november - Na een draagtijd van ruim zeven maanden is chimpansee Christa afgelopen nacht van een jong bevallen. Moeder en haar kleine maken het goed, maar de eerste periode blijft altijd spannend omdat het jong bij de moeder moet gaan zogen. Het geslacht van de pasgeboren chimpansee is nog onbekend. In het nieuwste verblijf van Dierenrijk leven Christa en haar jong samen in een groep met drie vrouwelijke en twee mannelijke chimpansees.

Leentje Lips benoemd als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon

Rosmalen, vrijdag 7 oktober 2016 – Leentje Lips is in september in dienst getreden bij Libéma als vestigingsmanager Dierenrijk en ZooParc Overloon nadat voormalig vestigingsmanager Martin van Hees de overstap maakte naar Safaripark Beekse Bergen als Zoölogisch Manager ad interim. Leentje behoort als vestigingsmanager tot de nieuwe generatie binnen familiebedrijf Libéma.

Brabantse dierentuinen doen het goed

Rosmalen, dinsdag 16 augustus - Safaripark Beekse Bergen, Dierenrijk Nuenen en ZooParc Overloon zijn bijzonder tevreden over de hoge bezoekersaantallen van deze zomer. De drie Brabantse dierentuinen danken de stijgende bezoekersaantallen onder meer aan de komst van nieuwe diersoorten, jonge dieren en hoge gastgerichtheid.

Record aantal bezoekers voor ZooParc Overloon

Sinds 10 jaar weer babyzeehondje in Dierenrijk Nuenen

Nuenen, vrijdag 24 juni 2016 – Dierenrijk - dé Familiedierentuin in Nuenen - heeft er weer een bijzondere bewoner bij. Voor het eerst sinds 10 jaar is er in de Brabantse dierentuin namelijk weer een babyzeehondje te zien. Het geslacht is nog niet bekend, dus een naam is er nog niet.

Deejays Radio Veronica apenkooien in Dierenrijk

Nuenen, maandag 13 juni 2016 – Apenstreken. Daar krijgen bezoekers van Dierenrijk (dé Familiedierentuin) vanaf woensdag 15 juni nog meer dan voorheen mee te maken. Op deze dag – mét avondopenstelling - wordt namelijk het nieuw gebouwde binnen- en buitenverblijf voor een groep van zeven chimpansees geopend.