orchideeenhoeve

orchideeenhoeve


Ontdek de sterren van de jungle in Orchideeënhoeve

In de jungle leven tal van bijzondere, bizarre en grappige talenten. In de voorjaarsvakantie staan deze sterren bij de Orchideeën Hoeve in de spotlight. Van 17 februari tot en met 4 maart kan de bezoeker in het overdekte park kennis maken met de Max Verstappen van de tropen, op de foto met tropische schoonheden en echte wereldrecordhouders ontmoeten.

Orchideeën Hoeve breekt opnieuw bezoekersrecord

De natuur als grote inspiratiebron voor een attractie blijkt een groeiend succes. De Orchideeën Hoeve heeft het afgelopen jaar opnieuw haar bezoekersrecord verbroken. In 2017 trok het tropische park 254.000 bezoekers, een stijging van 9% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Explosie aan vlinders in de Orchideeënhoeve

Deze zomer kan de vlinderliefhebber zijn hart ophalen in de Orchideeën Hoeve. Door succesvolle eigen vlinderkweek en de import van 400 Afrikaanse vlinders vliegt er nu een recordaantal vlinders in het tropische park.

de Orchideeënhoeve opent jungletheater

Op Goede Vrijdag opent de Orchideeën Hoeve om 14:00 uur de deuren naar het gloednieuwe Jungletheater. In deze kersverse showruimte waant de bezoeker zich even in een tropisch regenwoud, waar ze een goedgemutste ontdekkingsreiziger tegenkomen. Vanaf de boomstamzitjes neemt de ontdekkingsreiziger de bezoeker mee in een spannend verhaal over vleesetende planten, giftige vlinders en reusachtige slangen.

Het Jungletheater

‘Zwevende’ Bloementuin brengt bezoekersaantallen in de lift

De Orchideeën Hoeve ontving het afgelopen jaar een recordaantal bezoekers. In 2016 trok het tropische park 233.000 gasten. Het gezinsuitje in Luttelgeest overtreft hiermee het eerder behaalde bezoekersrecord in 2015 met maar liefst 27.000 bezoekers. De stijging is te danken aan de openingen van het nieuwe Mangrovebos Speelparadijs en wereldattractie de ‘Zwevende’ Bloementuin.

Speur in de herfstvakantie mee naar junglegeheimen in de Orchideeën Hoeve

In de herfstvakantie kan er in de Orchideeën Hoeve gespeurd worden naar de gekste en diepste geheimen uit de jungle. Van 15 tot en met 30 oktober wordt elke junglemysterie in het geheel overdekte park opgelost tijdens de geheimzinnige speurtocht en de spannende show ‘Meet & Greet met Junglegeheimen’. Daarnaast onthult de Orchideeën Hoeve op 15 oktober haar grootste geheim: de splinternieuwe ‘zwevende’ bloementuin.

Maak deze zomer een wereldreis in de orchideeënhoeve

Stel jouw kompas in de zomervakantie af op de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest en laat de wereldreis van jouw dromen werkelijkheid worden! Droom weg tussen duizenden tropische bloemen in Azië, maak gekke selfies met de clowneske lori’s in ‘Down Under’ Australië en fladder mee met talloze kleurrijke vlinders in het warme Costa Rica.

Groeiend bezoekersaantal voor de Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve blikt tevreden terug op het jaar 2015. Maar liefst 206.000 mensen vonden hun weg naar het tropische paradijs. Dat is een stijging van 2% ten opzichte van het jaar daarvoor. Het groeiende bezoekersaantal van de Orchideeën Hoeve is te danken aan de continue ontwikkeling.

Junglegidsen nemen bezoekers mee op expeditie

Luttelgeest - In de meivakantie geven de gidsen van de Orchideeën Hoeve exclusieve rondleidingen door de jungletuinen. Junglegids René van den Bos kijkt er ontzettend naar uit: “De Pura Vida-expeditie is één van mijn favoriete activiteiten. Er zit nog zoveel moois achter al het bijzondere wat je al ziet. Het is ontzettend leuk om deze kennis te delen met onze bezoekers en ze op een andere manier te laten kijken naar de natuur.

Maart = Blauwe Morpho Maand

Luttelgeest - Geniet van de natuur op zijn mooist! In de Orchideeën Hoeve staat de maand maart nu al genoteerd als één van de hoogtepunten van 2015. Wie in deze maand het tropisch belevenispark bezoekt wordt namelijk getrakteerd op een overweldigende populatie blauwe Morpho’s, de meest spraakmakende vlinder ter wereld!